Представяне на книгата „Мечтатели“ на Албена Фурнаджиева

2021.05.14

15:30


Деца четоха стихове с младата поетеса Албена Фурнаджиева от книгата й „Мечтатели“ в музейна галерия „Димитър Георгиев“ – Пловдив. Поканата за тази инициатива дойде от Община Брезово като подарък за талантливите деца от Центъра за настаняване от семеен тип –  Брезово за отличията им по живопис от детски пленери и конкурси. Към тях се присъединиха и техни връстници от други училища.

Срещата с авторката беше изключително вълнуваща и вдъхновяваща. Двама млади актьори от театралната школа „Любен Гройс“ – Пловдив, разиграха и гатанки от книгата, на които децата показаха и знания. Албена Фурнаджиева отправи към децата своето послание „Детството е прекрасно! Не се отказвайте да мечтаете и следвайте своите мечти!“.

За красивото изживяване помогна атмосферата на галерията, представяща творби на редица изтъкнати български класически художници, с чиито произведения на изобразителното изкуство децата между 9-14 години от ЦНСТ – Брезово, имаха възможност да се докоснат за първи път. „Аз обичам много да рисувам и съм много щастлива тук. Картините са толкова красиви“ – сподели малката талантлива художничка Иванка Василева (11 г.), получила първа награда в последния конкурс по живопис на община Брезово „Моята цветна мечта“.

„Ние сме щастливи, че в залите на музейна галерия „Димитър Георгиев“ можем да посрещнем децата, да им дадем възможност да се докоснат до различни видове изкуства – в случая поезията и изобразителното изкуство. При всички случаи сме убедени, че преживяването е най-силно от живата връзка в общуването с автора“, коментираха от галерията.