ПРЕДСТАВЯНЕ НА СБОРНИК „ЦВЕТОВЕТЕ НА ПОЕЗИЯТА“ НА БОЙКА ИВАНОВА

2024.04.27

11:00


В галерия „Димитър Георгиев“ беше представен Сборник със стихове на младата поетеса Бойка Иванова. Тя чете своите стихове заедно с децата и младежите от Община Брезово.

Сборникът включва 28 стихотворения и място за илюстрации, които всеки от участниците ще нарисува сам. Срещата е организирана от Община Брезово, а Сборникът е издаден от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с цел успешна превенция.

„Какво по-добро място може да има от галерия „Димитър Георгиев“, събрала произведенията на най-големите класически български творци, където децата и младите хора имат шанса да се запознаят с изобразителното изкуство и поезията. Ние от няколко години работим успешно с екипа на галерията за образованието на децата и виждаме тяхното културно израстване. Така, че отново сме благодарни за възможността да реализираме още една инициатива полезна за подрастващото поколение.“ – сподели Антония Стоянова, гл. специалист „Образование и култура“ в Община Брезово.

Бойка Иванова е на 19 години. Започва да пише стихове от детска възраст. Има издадени вече две стихосбирки с благотворителна цел – „Вяра в доброто“, издадена със съдействието на 6-то СУ в гр. Перник  през 2022 г. и „Ласки в думи“ издание на Фондация „Множествена склероза“ през 2023 г.. От 16 годишна е асистент на майка си, която е с множествена склероза. Мечтата й е да завърши медицина. Бойка Иванова е носител на награди от национални конкурси за поезия: 3-то място от Национален конкурс „С Белоногата днес“ проведен в Ст. Загора 2023 г., награда на журито на конкурса „Гайтани вежди, снага топола“ 2024 г. на Фондация „Буквите“, и др.